Experts, Ingenieurs, Taxateurs, Mediators, Perfectionisten

Aankoopkeuring motorboot, motorjacht of motorschip

Keuren motorboot, motorjacht of motorschip

Als alles goed is onderhouden, kan er weinig fout gaan zou je denken. Zo besluiten kopers nogal eens van een aankoop-expertise af te zien. Niet zo'n gekke gedachte moet ik zeggen maar àls er dan toch een probleem blijkt te zijn, is de oplossing veel duurder dan één keuring. Sterker nog…… in de praktijk brengt een keuring altijd gebreken aan het licht (ook bij die subliem onderhouden boot) die door de verkoper moeten worden bekostigd en meer waard zijn dan de keuringskosten.
Die expertise-kosten zijn dus snel terugverdiend !!!
Wat weerhoudt u er dan nog van om voor een keuring te besluiten?
Voorbeeld is een stalen motorjacht dat voor de verzekering moest worden gekeurd. De koper vond het zinloos maar had geen keus. "Zo'n goed onderhouden jacht..... onder de binnengland staat zelfs een bakje om eventueel water of vet op te vangen. Aan dit schip mankeert niets."
Uiteindelijk bleek de boot last te hebben van elektrolyse en zoveel putten in het onderwaterschip te vertonen dat oplassen geen optie was. Herstelkosten € 18.000,-.
"Dat was op het nippertje." Zei de koper die nooit meer zonder keuring van Brunsmann Experts koopt.
Voordeel is niet alleen de betere en correctere afhandeling met de verkoper maar ook het feit dat de boot die u wilt kopen een grondige inspectie ondergaat. Het resultaat van die inspectie levert nog lange tijd plezier en voordeel op, al is het alleen al de korting die een aantal verzekeringsmaatschappijen verlenen op de premie wanneer bij het afsluiten van een polis het expertiserapport van Brunsmann Experts wordt overlegd. Iets wat andere keuringsbureaus niet kunnen bieden.
Bij een aankoopkeuring of ook wel aankoopexpertise genoemd keren wij de betreffende vaartuig zogezegd binnenstebuiten! Een veel betere zaak dan dat u wordt 'uitgekleed'.

Brunsmann Experts
Voortvarende ervaring met vaartuigen!!