Voortvarende expertise, drijvend op ervaring, gedreven door passie

Hoe verkoopt mijn boot het snelst?

Snel uw boot verkopen.

De markt verbetert, nu de boot nog.
Wilt u uw boot in recordtempo voor een goede prijs verkopen? Dan zijn hier een aantal tips die dat mogelijk maken.

Brunsmann Jacht-& ScheepsExperts heeft zich onder andere toegelegd op aan- en verkoopkeuringen, opleveringskeuringen en taxaties van pleziervaartuigen. Wij zien honderden schepen die van eigenaar veranderen maar ook duizenden schepen die, ofschoon het de bedoeling is, nog steeds geen nieuwe eigenaar hebben.

Menig maal als ik een inspectie uitvoer verbaas ik mij over de toestand waarin vaartuigen verkeren terwijl ze in de verkoop zijn. Ik heb het dan niet over de conditie van schilderwerk of over het onderhoud, want eens moet dat ophouden en je herbouwt een boot niet terwijl je haar wil verkopen.

Waar ik het wel over heb zijn onder andere de volgende eenvoudig te veranderen toestanden:
- vuil in de kasten, volledig met rommel gevulde bakskisten, vuil in de naden van vloeren (schroef de vloer eens los en maak het echt schoon), muffe geuren en nog veel meer.

Regelmatig maak ik voor opdrachtgevers een checklijst met punten die moeten worden afgewerkt voordat de boot ter verkoop wordt aangeboden. De onderstaande lijst is een kleine voorzet:
- Het vaartuig buitenom schoonmaken en inspuiten met een anti-spinnen middel.
- Kasten en bakskisten leeg halen en alleen het noodzakelijke aan boord laten (wat verder mee wordt verkocht op een lijst vermelden en buiten de boot bewaren).
- Schoonmaken is: alles wat los kan los nemen, uitzuigen en uitsoppen.
- Goed ventileren en zorgen dat de boot fris ruikt.
- Lopend want zo veel mogelijk wassen.
- Zeilen drogen en opvouwen, niet op de giek of op rolprofielen laten zitten.


Vraagprijzen op het internet zijn al gauw 15% te hoog, laat uw boot taxeren en vraag een reële prijs waarbij u aangeeft dat er niet veel onderhandelingsruimte is. Vraag uw makelaar wat reëel is en niet of hij het bedrag wil vragen waarvan u hóópt het te krijgen.

Wat u vooral niet moet doen, want daar prikt een koper of een goede expert zo doorheen is:
- Het al of niet verwijderen van roest en bijschilderen of afkitten. Wij weten precies waar roest ontstaat en vinden dit soort camouflages zo terug.
- Het uit het interieur schroeven van klokjes et cetera zonder daar iets voor terug te hangen. Of iets zodanig terughangen dat nog meer schroefgaten en schade ontstaat.
- Defecten (apparatuur) in het eerste gesprek verzwijgen. Bij direct melden wordt het geaccepteerd, komt het later boven tafel dan is het een afknapper.
- De motor vlak voor het bezoek van potentiële kopers of vlak voor een keuring laten lopen.
- De tips uit de hierboven genoemde ‘kleine voorzet’ negeren.

U kunt Brunsmann Jacht- & ScheepsExperts natuurlijk ook uitnodigen om een lijst voor u te maken die specifiek voor uw boot geschreven is. Zo’n bezoek kost u veel minder dan uw boot een maand langer in de verkoop hebben en als u zich aan alle adviezen houdt, wordt uw boot in recordtempo verkocht en hoeven wij bij een keuring niemand teleur te stellen.

Succes met de verkoop van uw boot!

Specialismen

Keuren
Ook al bent u nog zo technisch, het gebruiken van een vaartuig is compleet anders dan het beoordelen van het vaartuig en de techniek ervan. Daarom hebben wij ons in het keuren gespecialiseerd zodat u zorgeloos kunt varen
Lees verder >>
Taxeren
Verschillende partijen maken gebruik van onze kennis, ervaring en snelle werkwijze. Waaronder particulieren, werven, banken, verzekeringsmaatschappijen, overheden, et cetera.
Lees verder >>
Conflict-Arbitrage
Bij zaken doen riskeert men conflicten. Een nieuwe of gebruikte boot kopen of verkopen, een boot onderhouden of bouwen is daarop geen uitzondering. Wij hebben de kennis en ervaring partijen te helpen bij het oplossen van conflicten..
Lees verder >>

Lid van

- Hiswa, brancheorganisatie watersportindustrie