Voortvarende expertise, drijvend op ervaring, gedreven door passie

Taxeren

U wilt de waarde van uw pleziervaartuig of (varend) woonschip weten. Een taxatie biedt uitkomst en kan onder andere nodig zijn bij aankoop, verkoop, financiering, verzekering of boedelscheiding. Ook kunt u met een taxatierapport dat volgens de juiste richtlijnen is opgesteld, zekerheid krijgen dat bij totaalverlies van uw vaartuig, door brand, zinken of diefstal, de omvang van de verzekeringsuitkering vast ligt. Dit is wat we noemen een "vaste taxatie". In het taxatierapport vindt u:

  • een beschrijving van het pleziervartuig of (varend) woonschip;
  • een globaal oordeel over de staat van het vaartuig, de uitrusting en de mate waarin het vaartuig courant is;
  • de dagwaarde en de executiewaarde van het pleziervaartuig of (varend) woonschip.

Als u uw pleziervaartuig of (varend) woonschip laat taxeren, zorg er dan altijd voor dat:

  • de taxatie op tijd geschiedt, dat wil zeggen voordat u het vaartuig aan enig risico blootstelt;
  • de taxatie uitgebracht wordt door een deskundig registertaxateur, lid van VRT;
  • en dat in het voor u opgestelde taxatierapport vermeld staat dat artikel 275 of 7:960 van het nieuwburgelijk wetboek van toepassing is.

Alleen dan heeft u de bescherming die de genoemde artikelen u bieden. Voor nadere toelichting kunt u altijd contact met onze taxateur opnemen. Via experts@brunsmann.nl of 0515-559911.

Ten behoeve van een steeds betere dienstverlening, blijven wij ons product vernieuwen.
Dat blijft niet bij de inspecties en rapporten maar reikt zelfs tot de beschikbaarheid ervan.
In het verleden was één keer opsturen van een rapport en/of foto’s ook één keer ontvangen. Als dan een paar maanden verstrijken, gebeurde het wel dat een opdrachtgever zijn rapport niet meer kon vinden.
Vanaf nu kunt u alle documenten die door Brunsmann Jacht- & ScheepsExperts voor u worden gemaakt uit de database van onze website halen, op het moment dat het u uitkomt.
Wij zijn er trots op dat wij hiermee het eerste bureau zijn dat voor haar opdrachtgevers een eigen data-locatie beschikbaar heeft op de website.

Specialismen

Keuren
Ook al bent u nog zo technisch, het gebruiken van een vaartuig is compleet anders dan het beoordelen van het vaartuig en de techniek ervan. Daarom hebben wij ons in het keuren gespecialiseerd zodat u zorgeloos kunt varen
Lees verder >>
Taxeren
Verschillende partijen maken gebruik van onze kennis, ervaring en snelle werkwijze. Waaronder particulieren, werven, banken, verzekeringsmaatschappijen, overheden, et cetera.
Lees verder >>
Conflict-Arbitrage
Bij zaken doen riskeert men conflicten. Een nieuwe of gebruikte boot kopen of verkopen, een boot onderhouden of bouwen is daarop geen uitzondering. Wij hebben de kennis en ervaring partijen te helpen bij het oplossen van conflicten..
Lees verder >>

Lid van

- Hiswa, brancheorganisatie watersportindustrie